top of page

VINILS

Els vinils són de gran aplicació en multitud de superfícies com la decoració d'espais, publicitat, esdeveniments, vehicles, etc. La varietat de vinils és molt àmplia passant pels blancs, opacs, transparents, traslluïts, de fàcil aplicació, terra, fos i molts més. En combinació amb un acabat laminat addicional aconseguim més durabilitat i aplicacions especials com antigraffiti, vileda, terra, etc.

tipus de VINILS

Vinil de tall

El vinil de tall és un tipus de vinil adhesiu que és majorment utilitzat per a decorar espais interiors i exteriors, estampats per a playeras, retolació de vehicles, mobles i objectes decoratius. Poden adoptar qualsevol disseny i forma pel fet que s'imprimeixen mitjançant un plòter de tall que segueix meticulosament els traços vectorials del disseny digital original.
El vinil de tall té la particularitat de tenir una major durada respecte al vinil d'impressió gràcies a l'ús de l'adhesiu, però compta amb l'inconvenient que la impressió només pot realitzar-se en un sol color, per la qual cosa per a tenir dissenys multicolors s'hauran de realitzar diverses impressions de vinil de tall per a després ajuntar-los i aconseguir donar l'aparença de què es tracta d'una sola peça multicolor.

 

Vinil d'impressió

 

El vinil d'impressió és un tipus de vinil adhesiu que consisteix en una pel·lícula adhesiva de color tou que es pot imprimir amb una quantitat il·limitada de colors, donant com a resultat la possibilitat de crear dissenys a tot color i fins i tot amb degradats. Aquest és àmpliament utilitzat en la decoració d'espais interiors i exteriors, estands publicitaris, bàner publicitaris i altres tipus de publicitat exterior que precisi de dissenys a tot color.
El vinil d'impressió permet crear qualsevol tipus de disseny amb qualsevol forma que desitgis amb una acció d'agarri molt superior al vinil de tall, però té l'inconvenient que no resisteix molt bé el pas del temps i les condicions meteorològiques, per la qual cosa s'ha de reemplaçar de manera periòdica.

Vinil microperforat

El vinil microperforat és molt similar al vinil d'impressió, però se li ha sotmès a un tractament de perforació que li dóna la particularitat de mostrar un disseny per una cara mentre que per l'altra cara permet veure a través d'ella. Generalment són instal·lades en murals de cristall o finestres on es busca no impedir l'entrada de llum a l'interior del lloc on estan instal·lats a més de permetre a les persones que estan a l'interior poder veure cap a fora amb total privacitat.
El vinil microperforat s'imprimeix amb l'ús de tintes ecosolvents o de làtex, ja que aquestes poden ser perforades fàcilment sense danyar el disseny a més de que són resistents a altes temperatures, per la qual cosa són ideals per a publicitat exterior que es trobi a la intempèrie. Es recomana cobrir-ho amb un vinil acte adherible per a protegir-ho de la brutícia i la pols

Vinil fotomural

El vinil fotomural o Wall graphic és un vinil adhesiu derivat del vinil d'impressió que consisteix en una imatge en alta definició i a tot color que s'utilitza com a element decoratiu de parets, portes, finestres i tot tipus de superfícies llises prescindint de pintura i de tapissos sense contar que és molt senzill d'instal·lar.
El vinil fotomural té les mateixes característiques dels vinils d'impressió, però amb ell inconvenient el que el seu ús es troba restringit únicament a espais interiors pel fet que no són resistents a l'exposició directa a la llum solar ni a les inclemències del clima.

 

Vinil transparent

 

A diferència del vinil microperforado que només mostra visibilitat d'una banda, el vinil adhesiu transparent permet donar visibilitat tant al disseny com a través dels dos costats del cristall donant una experiència visual única i atractiva al mateix temps que integra el que es desitja transmetre al mateix temps que protegeix els cristalls on està instal·lat. Sol emprar-se en finestres, vehicles i calcomanies.

El vinil transparent es realitza mitjançant diversos tipus d'impressió digital mitjançant l'ús de tintes ecosolvents i amb protecció ultraviolada, per la qual cosa no es degrada ni s'esquerda. El seu inconvenient és que el resultat final d'impressió generalment mostra els colors en un to molt més apagat, per la qual cosa és recomanable afegir una base blanca on s'instal·larà per a mostrar els colors tal qual com són.

 

Vinil magnétic

El vinil magnètic és realitzat mitjançant la impressió digital d'un disseny sobre una superfície polimèrica que posseeix un adhesiu magnètic en la cara no imprimible que li permet ser reutilitzat una gran quantitat de vegades sobre superfícies metàl·liques, la qual cosa li dóna una versatilitat molt gran ja que no sols pot servir com un element decoratiu o publicitari sinó també pot convidar a les persones que el veuen a interactuar amb ell.
Aquest vinil adhesiu posseeix un temps de vida útil molt superior a altres tipus d'impressions en vinil, ja que el magnetisme no perd la seva capacitat adherent amb el pas del temps, s'utilitzen tintes ecosolvents que li confereixen una resistència elevada a l'exposició prolongada al sol i a les condicions climàtiques canviants.

Vinil reflectant

El vinil reflectant o fosforescent és un tipus de vinil adhesiu especialment dissenyat per a brindar llum en espais foscos o amb poca il·luminació gràcies a l'ús de polímers fotoluminiscents que generen llum que es poden instal·lar en una gran varietat de superfícies com a cristall, plàstic, fusta, metall, entre altres. Solen emprar-se en l'elaboració de calcomanies, senyalitzacions de trànsit i de seguretat, retolació de vehicles i fins i tot com a elements decoratius per a espais poc il·luminats.
Una de les seves grans qualitats és que poden ser impresos sobre superfícies adhesives o magnètiques sense cap inconvenient, per la qual cosa són un dels tipus d'impressió en vinil més versàtils que existeixen.

Vinil Backlite

El vinil Backlite o translúcid té com a objectiu el permetre el pas de la llum d'una manera uniforme i sense barrejar els colors. Pel que és bastant similar al vinil transparent, però amb la diferència que posseeix un fons blanc per a poder realçar la imatge mitjançant il·luminació col·locada en la part posterior de la superfície on es va col·locar el vinil adhesiu per a realçar la imatge en espais poc il·luminats, la qual cosa la fa perfecta per a realitzar publicitat exterior en hores de la nit.
La seva característica és que la impressió es realitza de manera que els colors tinguin un major contrast i vivor gràcies a l'ús de tintes ecosolvents, per la qual cosa si la il·luminació artificial que posseeix s'arribés a apagar, el contingut continuaria sent apreciable amb llum natural.

3.png
2.png
1.png
7.png
6.png
4.png
5.png
la digital logo allargat2.png
bannerzebra.jpg
bottom of page